23 Nisan 2013 Salı

YÜCE MECLİS BU KİRLİ İTTİFAKI AKLAMAYACAK!


Birgül AYMAN GÜLER
CHP İzmir Milletvekili


23 Nisan 1920 direniş ruhuyla, nice bayramlara…

Ulusal bayramlarımız dinci ve etnik milliyetçi liberalliğin reddiyesi ile karşı karşıya. Ulusal bayramlarımızı kutlamak, sanki işgal altındaymışız gibi tehlikeli bir iş oldu. Eğer ulusal bayramlarımızı kutlamak yasaklanıyorsa, bizim bayramlarımız artık direniş günlerimiz oldu demektir.

23 Nisan’ın 2013 yılındaki 93. yıldönümünde, TBMM’nin ve ulusal egemenliğin onurunu korumak, yapılabilecek en anlamlı kutlamadır.

Yüce Meclis’in onuru çiğnenmektedir.

Ülkede her temel sorununun çözüm yeri TBMM’dir. Çünkü TBMM ulusal iradenin somut hale geldiği en yüksek karar yeridir. Meclis karar verir; hükümetler uygular. Uygulamalar da yine Meclis tarafından denetlenir. Ne var ki, şimdi Yüce Meclis, AKP-PKK ittifakınca verilmiş kararları aklamaya zorlanmakta, bu kirli ittifakla yaratılan hukuk dışılığa araç edilmek istenmektedir.

CHP’nin “terör sorununun çözümü Türkiye’nin demokratikleştirilmesinden, yani mecliste alınacak temel kararlardan geçer” önerisi, kabul görmemiştir. Başbakan CHP’nin “Meclis’te çözüm” önerisini reddetmiş ve doğrudan Öcalan - PKK ile görüşmeler yapmayı tercih etmiştir.

Şimdi, Öcalan ve Başbakan “çözüm süreci dedikleri bir görüşmeler zinciri yürütürken “AKP-PKK müzakerelerini güven içinde sürdürmek istiyoruz; meclis devreye girsin” diyorlar. Bunu da, “zaten CHP de mecliste çözüm demiyor muydu?” diye bizleri de ortak ederek sağlamaya çalışıyorlar. Yani bunlar şimdi hem CHP’ni hem de TBMM’ni kurdukları hukuk dışı ittifakı kurtarmak ve kendilerini aklamak için kullanmak istiyorlar. Yüce Meclis’i ve CHP’yi bu kirli ittifakın emir eri yapmak istiyorlar.

AKP iktidarı, “amaca giden her yol mübah” zihniyetine sahiptir. Halkımız üzerinde uyguladığı aldatma ve kandırmayı, Yüce Meclis çatısı altında uygulayacak kadar kendini yitirmiş durumdadır.

Nitekim, geçtiğimiz günlerde AKP milletvekillerine gizlice imza attırılarak, CHP’nin olmayan bir önergeyi CHP’ninmiş gibi kabul ettirmeye gayret ettiler. Tüm Türkiye, AKP ile BDP’nin hilekarlığını gördü. Tüm açık ve gizli ittifaklara karşın, partimizi de alet ederek Yüce Meclis’in onurunu çiğneme gücü bulamadılar.

Şimdi "CHP Meclis'te çözüm diyordu; haydi yapalım" oyunu oynayanlar, köprünün altından çok sular aktığını görmezden gelerek sonuca varabileceklerini sanıyorlar.  

AKP-PKK ortaklığının sözde çözüm süreci, terör şantajı ile anayasayı değiştirme sürecinden ibarettir. Uygulamaları hukuk dışıdır. Bu çıplak gerçeğin artık sözüm ona “Mecliste çözüm” adı altında komisyonlarla ya da işbirlikçi yasalarla örtülmesi mümkün değildir.

Yüce Meclis’i bu hukuk dışı kirli ittifaka ortak etmeye kimsenin gücü yetmeyecektir.

TBMM, ulusal egemenliğin biricik mercii olarak, “Türk vatandaşlığı”na; “Türk Bayrağı”na; tabelalardaki varlığı bakımından “TC”ye ve vatanımız “Türkiye”ye yönelmiş kin ve nefrete alet olmak bir yana, bütün bunlardan hesap sorma mercii olacaktır.

23 Nisan, çocuklarımızın varlığında ulusal egemenliğin ve TBMM’nin bayramıdır.

Bayramımız ve ulusal direnişimiz kutlu olsun. [22 Nisan 2013]


2 yorum:

  1. geçmişteki kötü ekonomi yönetimimiz yüzünden millet akp li oldu .ne yaparsanız yapın herkesin aklına okötü ekonomi yönetimi geldiği için herkes akp ye oyunu veriyor.cumhuriyet elden gitmez.merak etmeyin

    YanıtlaSil
  2. hiç merak ettinizmi bu kirli ve bu insafsız şavaşın nednini? bu çaresizliğin bu can feda oluşların, asıl nedenini hiç merak ettinizmi? etmediğiniz çok belli; eğer böyle bir kaygınız olsaydı, siz ve sizin gibİler kendinize dert etseydiniz bu insanlar ''NEDEN DAĞLARA ÇIKTILAR''diye düşünüp biraz vicdanlı olsaydınız bugün bu ölümlerin hiç biri olmazdı. size şunu söylemek isterim, bu topraklarda herkesin kanı ve hakkıvar enaz ''SİZİN KADAR'' ....

    YanıtlaSil