15 Mayıs 2013 Çarşamba

Bu Kanat mıdır Yoksa Tüy mü?

Birgül Ayman Güler
CHP İzmir Milletvekili, PM Üyesi

Radikal Gazetesi, yine ilginç siyasal roller üstlenmiş durumda.

Yayın yaşamına girerken kendisini kamuoyuna “o bir radikal!” sloganıyla tanıtmıştı. Şimdilerde bu gazetenin genel yayın yönetmeni, “Fethullah Gülen ile Ufuk Turu” adlı kitabın sahibi; mesleğe de Zaman Gazetesi’nde başlamış bir yayıncı. Söz konusu gazete şimdi “CHP sol kanat”, Halkevleri ve ÖDP arasında “ittifak”ın yayımcısı gibi konuşuyor.

CHP adına konuşan kişi ise Mehmet Karlı. Ne var ki, söz konusu kişinin CHP yönetiminde herhangi bir yetki ve sorumluluğu bulunmuyor. CHP adına hangi yetkiye dayanarak konuştuğu merak konusu.

**

Radikal Gazetesi 14 Mayıs 2013 Salı günü bir haber yaptı ve şöyle yazdı:
"CHP’de “Barış İçin Demokrasi” bildirisine imza atan sol kanat, parti içindeki karşılaştığı tepkiye rağmen geri adım atmıyor. CHP’nin sol kanadı ÖDP ve Halkevleri ile Anadolu’ya çıkıyor..."
Aynı haberde CHP adına konuştuğu ileri sürülen Mehmet Karlı’nın ağzından şu sözler yer aldı:
“Barış İçin Demokrasi“ bildirisini hazırlayan Mehmet Karlı, sosyaldemokratlarla sosyalistlerin tabanda buluşmasını hedeflediklerini vurguluyor. ÖDP ve Halkevleri’nin yanı sıra başkaca sosyalist gruplarla da temasta olduklarını ifade eden Karlı, “Bildiride ifade ettiğimiz barışa ilişkin görüşümüzü yayma, demokrasi için gerekli adımların atılması yönünde hükümete basınç uygulama amacındayız. Türkiye’nin birçok ilinden davet alıyoruz. Bu ülkeye barış gelecekse demorasiyle gelecek diye düşünüyoruz” dedi.
Demeç, aynı gün diğer iki kesim tarafından yalanlandı:

Halkevleri Genel Başkanı “ne ‘siyasi bir ittifak’ ne de ‘ortak siyasi kampanya’ söz konusudur; söz konusu olan yalnızca bir panele katılmaktır” açıklaması yaptı. Haberin Karlı'ya dayanılarak yapıldığını, kendilerine hiçbir şey sorulmadığını belirterek de doğru gazetecilik için uyarıda bulundu.

ÖDP Genel Başkanı da, CHP’li sol kanatla herhangi bir ittifaklarının bulunmadığını, toplantılar dizisinde yer almadıklarını açıkladı.


**

Şimdi biz bu durumu nasıl görmeliyiz?

Kanat bir omurgaya bağlı olan kuş uzvudur; gerçek kanatlar bağlı oldukları bünyeyi uçururlar. Omurgaya bağlı olmayan kanat görüntüleriyse en fazla “tüy”dür; onların da işte böyle istenmeyen sonuçları olur.

Kanat hep ya sol tarafta ya hep sağ taraftadır; ama tüy, bir o yana bir bu yana uçuşur durur. Cemaat gazetesinde "solculuk" da işte bu nedenle mümkün olur.

Sözcü diye konuşan kişi CHP’de yetkisiz… Gazete Gülen’den… Ortaklar birliği yalanlamış!

Yüz yaşına uzanan kocaman bir siyaset çınarı olan Cumhuriyet Halk Partisi adına konuşmak bu kadar kolay değildir. 

Yetkili ya da yetkisiz hiç kimsenin de CHP’yi bu duruma düşürmeye hakkı yoktur. [BAG, 15 Mayıs 2013]


3 yorum:

  1. Mehmet Karlı, bir televizyon programında CHP adına yetkiliymiş gibi konuşuyordu.Hazırladığı bildiriyi CHP Milletvekilleri, genel başkandan izin alarak imzaladılar, açıklamasını yaptı.Bu doğru mu?

    Bir de 19 Mayıs'ta yine bölünmüş eylem mi sergilenecek CHP'de? Tandoğan mı Sıhıye mi?

    İnanın çok üzülüyoruz. Böyle bir ortamda ortak paydada buluşmak zorundayız değil mi?
    Saygılarımla...

    YanıtlaSil
  2. sayın vekilim sizin bu aydınlatan açıklamalarınızı ilgi ile takip ediyor sizi ve Kamer GENÇ vekilimi yürektan destekliyorum sizler mecliste bizim gözümüz aklımız yüreğimiz söylemek istediklerimizsiniz ve evet kanat olmakla tüy olmak çok ama çok ayrı iki olgu istenmeyen tüyler birşekilde yok olmaya mahkum tıpkı vücudumuzdakiler gibi ama kanatlarımız olmadan uçamayız benim kanatlarım 17 yaşından buyana sol yanımda böyle olmasındanda gurur duyuyorum partim için herşeyi yapmaya hazırım ama açılım ve barış süreci adı altında bölünmeye kesinlikle karşıyım orada bulunan oy verdiğim partimin vekillerinde buna karşı olduğuna ve olacağına olan inancımla dedelerimden bu yana gönül verdiğim ATAMIN KURDUĞU CHP ÇATISI ALTINDAYIM BİZLERİN AKİLLERE İHTİYACI YOK BİZLER ATAMIZDAN ALDIĞIMIZ YETKİ İLE DAMARLARIMIZDAKİ ASİL KANLA GİDECEĞİMİZ YOLU DURACAĞIMIZ YERİ BİLİRİZ 19 MAYIS GENÇLİK VE SPOR BAYRAMIZI DA BU VESİLE İLE KUTLUYORUM ATATÜRK GENÇLİĞİNE KUTLU OLSUN NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE

    YanıtlaSil
  3. Sevgili Hocam,Sayın Vekilim,MehmetKarlı,Radikal..vb. verilen görevi yerine getiriyor,diye düşünülebilir,değerlendirilebilir belki. Benim üzüldüğüm husus;s.tanrıkulu,h.aygün,f.tunay vb. kişileri,düşünceleri,tutumları,görüşleri biline biline CHP gibi bir partiye buyur eden liderliğe(!) ne demeli!
    Başarılarınızın devamı dileklerimle selamlarımı sunuyorum.

    YanıtlaSil