20 Nisan 2015 Pazartesi

VATANDAŞLIK KAVGASI


Prof. Dr. Birgül AYMAN GÜLER
İzmir Bağımsız Milletvekili


2015 genel seçimlerinin bir numaralı konusu, vatandaşlık tanımımız olacak.

AKP Seçim Bildirgesi açıklandı. Bu bildirgenin 34. sayfasında aynen şu ifade yer alıyor:
“Yeni anayasa, milletimizin kültürel ve toplumsal çeşitliliğini tanıyan, herhangi bir etnik veya dini kimliğe referans yapmayan bir vatandaşlık tanımını esas alacaktır.”

Cümlenin anlamı pek açık. Onlara göre Türk milleti demek çeşitlilikleri tanımamak demektir; onlara göre Türk, etnik bir kimliktir; bu nedenle anayasadan çıkarılması gerekir.

Yerine ne getirmeyi düşünüyorlar?

Bunu da, Başbakan Davutoğlu’nun kaleminden çıkma 100 maddelik kısa Bildiri’de buluyoruz. Diyor ki, “İnsan onuru ile taçlandırılan Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşlığı kimliği taşıyan...”

Hem uzunu, hem kısasıyla AKP Seçim Bildirgeleri’nde bol miktarda “eşit vatandaşlık” sözüne rastlayabilirsiniz.

Artık biliyoruz, eşit vatandaşlık, etnik gruplara siyasi kimlik veren sistemin adı. Oysa biz, 1923 Cumhuriyet rejimini bireylerin/yurttaşların eşitliği üzerine kurduk. Etnisiteler temelinde Osmanlı tipi “milletler sistemi”ni tarihin çöplüğüne gömdük. Ve orda kalması gerektiğini düşünüyoruz. Şimdi 2015 genel seçimleri, tarihin çöplüğünü yaşam kuralı yapmaya gayret ediyor.

AKP Seçim Bildirgesi, Türk ulus devletine düşmanlığın, gözler önüne serilmiş son resmi metnidir.

Bu düşmanlık, başkanlık rejimi adı altında eyaletler sistemine kapı açmış durumdadır. Bildirgenin 37. sayfasında söylüyor:
“... Yeni anayasa ile... ademi merkeziyetçi bir idare sisteminin güçlendirildiği... yeni bir siyasal sisteme...”
AKP, Türk vatandaşlığını silerek Millet'i ümmete dönüştürmeyi ve ümmeti de etnik gruplar temelinde bölge-bölge iktidara bulamayı hedeflediğini, artık açıktan açığa dile getirmektedir.

HDP, etnik gruplara iktidar koparmak ve bu yolda Türk Ulusu’nu ve ulus-devleti yok etmek amacı için, AKP ile şer nikahı kıymış, siyasetteki PKK’dır.

Medyanın, HDP’ye baraj aştırma gayreti, Cumhuriyet’ten intikam almaya yemin etmiş bu ortaklığı desteklemekten ibarettir. Cumhuriyetçiler bu gerçeği hiç unutmayacaklardır.

Bizim yerimiz bellidir.

Bakacağız:
Ulusal devleti, yani Türk vatandaşlığını kim savunuyor?
Hangi parti “Andımız okullara dönecek” diyor!

[Yeni Adana, 21 Nisan 2015]

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder