9 Temmuz 2013 Salı

MURSİ'Yİ DESTEKLEYEMEYİZ DEDİ, 'DARBECİ' OLDU!!

HABER ÖZGÜRCE, Ropörtaj

Parti Meclisinde ne oldu?
PM toplantısı dışarıya kapalıdır, bunu sizinle konuşamam.

Ancak sizinle ilgili söylemler basına sızdı, bu durumda? 
Ne yazık ki öyle oldu, bu sorumsuzluğu yapan kişi, bir kez daha birbirimize güvenimizi sarstı, parti suçu işledi. Sanırım yetkili arkadaşlarımız bunu araştırırlar.

Genel Başkanın size tepki gösterdiği doğru mu?
Genel Başkan PM öncesinde basına konuştu. Benim konuşmam üzerine herhangi bir yorum yapmadı.

Diğer üyeler?
Kimse "arkadaşım nasıl darbeyi savunursun" diye bir soru sormadı; böyle bir tepki göstermedi.  

Sizinle ilgili sözler doğru mu ?
Benim görüşüm şu... Mısır'da Mursi yönetiminin düşmesi, diğer üç parti AKP-MHP-BDP ile ortak tutum almamızı gerektiren bir ulusal sorun değil. Başka bir ülkede yaşanan çok üzücü olaylar var. Adeta bir iç savaş ortamı. Şimdi iktidardan düşen Mursi yönetiminin iktidara gelişi bir şanlı demokrasi örneği değil. Gidişi gibi gelişi de halk hareketleri, Amerikan müdahalesi, Mısır ordusunun etki toplamından oluşuyor. Ortada demokratik seçimle gelip de darbeyle gitmiş bir iktidar yok. Biz neye taraf oluyoruz?

Neye taraf olunuyor?
Diğer partilerle ortak açıklama yapınca, meseleyi "darbeyi tel'in edelim" diye ele alınca, AKP'yi ve AKP'nin müttefiki olan dinci siyaseti desteklemiş oluyoruz. Bir yıldır Mısır'ı kıskaç gibi boğan din istismarcısı uygulamaları nasıl destekleriz? Onu AKP destekler; başkaları destekleyebilir. Ancak CHP Mursi yönetimini destekler konuma düşürülemez.

O zaman askeri darbe iyi olur sonucu mu çıkıyor?
Çıkarana bravo! Bizim karşımızda fikirlerimize ipotek koymuş bir AKP hegemonyası var. Soruyu o soruyor ve parmağını sallayarak ya evet de ya da hayır diyor. Sen ne dersen de, o kazançlı çıkıyor. "Darbeden yana mısın" diye soruyor. Evet diyebilir misin? Hayır diyorsun; o zaman Yaşasın Mursi! Mursi kim? AKP'nin kader arkadaşı; Yaşasın AKP! İyi de, bunların fikrine karşıydım ben; ne olacak şimdi?

Yani bir çıkmaz mı var?
İdeolojik hegemonyaya kapılan çıkmaza düşer. Çıkış, bu körleştirmeye son vermekten geçer. AKP ve liberaller Türkiye'yi "darbe paranoyası"na hapsettiler. Bırakalım onlar paranoyalarıyla yaşasınlar. Biz doğruyu söyleyelim.
Mısır konusunda neyi savunmak gerektiğini düşünüyorsunuz?
Mısır'ın iç savaşa sürüklenmemesini dileyelim. Mısır halkının bağımsız ve aydınlık halk hareketine destek verelim. AKP'den, bizim cebimizden alıp Mısır'da siyasal İslamcılara verdiği 2 milyar doların hesabını soralım. Türkiye'yi, başka ülkelerin içişlerinde hesapsız kitapsız rol alarak nereye sürüklediğini herkese gösterelim. [BAG, 7.7.2013]

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder