12 Ekim 2013 Cumartesi

‘MİLLETÇİLİK ZİHNİYETİ’NİN TEHDİDİNE KARŞI AÇIKLAMA


‘MİLLETÇİLİK ZİHNİYETİ’NİN TEHDİDİNE KARŞI
BASIN AÇIKLAMASI, 12 Ekim 2013

Dilek Akagün Yılmaz                  Birgül Ayman Güler 

Uşak Milletvekili                       İzmir Milletvekili

Sayın Başbakan, 30 Eylül 2013 tarihli pakete ve bununla ilgili yönetmelik değişikliklerine ilişkin görüşlerini paylaşan milletvekillerinin açıklamasına ilişkin olarak “Baktım yine dün birileri çıkmış bir şeyler söyleyip duruyor. Ya siz kimsiniz? Millet bu işin kararını vermiş bu iş bitmiş. Artık bu ülkede ulusalcı, mulusalcı diye bir şey yok. Millet gerçeği var…” diyerek tepki göstermiştir.

Başbakanlar, ülkelerinde yaşayan herhangi bir siyasi görüşü ve bunu benimseyen kişileri hedef almazlar. Ülkede “ulusalcı” diye adlandırılan bir tek kişi bile olsa, başbakanlık gibi bir makamı işgal eden birisi, “artık bu ülkede ulusalcı mulusalcı diye bir şey yok” diyemez. Eğer diyorsa, bu söz açıktan açığa bir tehdittir. Başbakanların gücü başında oldukları devletten geldiğine göre, böyle bir tehdit ulusalcı görüşe ve bu görüşü benimseyenlere söz ve yaşam hakkı tanınmayacağı anlamına gelir.

Sayın Başbakanı, sarf ettiği bu talihsiz sözleri düzeltmeye çağırıyoruz. Aksi halde, ulusalcı görüşü benimseyenlerin söz ve siyaset hakkına dönük her türlü engellemenin sorumlusu doğrudan doğruya kendisi olacaktır.

Ulusalcılık vardır; üstelik bu düşünce küresel sömürgecilik çağında Mustafa Kemal Atatürk felsefesine dayanan 21. yüzyıl siyasetidir. Bu siyasetin günümüzdeki başlıca görevlerinden biri, Türk Ulusu’nu reddetmeye yönelmiş ‘milletçilik zihniyeti’ni ifşa etmektir. “Milletçilik zihniyeti”nin ülkemizde Türk Ulusu’nu anayasadan ve tarihten silmeye yönelik çabalarına karşı direnişimizi sürdüreceğimizi kamuoyuna saygıyla duyururuz. [12 Ekim 2013]


ULUSALCILIK: 

(1) Dini siyasete alet edip kendi saltanatlarını kuran "milletçi zihniyet"e karşı direnişin adıdır. 
(2) Soy-sop bağına dayalı etnikçiliğe karşı, yurttaşların eşitliği temelinde siyasal bağları yükseltmenin adıdır. 
(3) Bağımsız bir ülke için anti-emperyalist duruşun adıdır.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder