13 Ağustos 2014 Çarşamba

Haksız Suçlama Hakkında Basın Açıklaması


12 Ağustos 2014 günü basın toplantısı yapmış ve Ankara Milletvekili Emine Ülker Tarhan tarafından okunan bir açıklamayla, partimizde ilkelerimizden uzaklaşıldığı ve açık stratejik hataların ısrarlı biçimde yinelendiği saptamamızı dile getirmiştik.

Bu gerekçelerle, güçlü muhalefet ve iktidar yürüyüşü yolunda, CHP Genel Başkanlık makamının boşaltılması ve partinin kurultaya taşınması gerektiği görüşümüzü kamuoyuyla paylaşmıştık.

Bugün, 13 Ağustos 2014 gazetelerinde, Sn. Genel Başkan’ın “Seçimde bölgelerine gidip çalıştılar mı bu arkadaşlarımız? Hayır” şeklindeki sözleri yayımlanmıştır.

Belgeli bir yanlışlık içeren bu sözler Sn. Parti Sözcüsü tarafından da yinelenmiş, “sehven” sarf edilmediği anlaşılmıştır.

Basın toplantısında açıklama yapan milletvekilleri, seçim süresi boyunca, yazılı olarak, TBMM çalışmalarına katılmakla görevlendirilmiştir. Seçim sürecinde alan çalışmalarında bulunmamamız, bu görevlendirmenin gereğidir.

Üç başkanvekilinin ortak imzasıyla görevlendirme yazısı, 17 Temmuz 2014 tarihlidir. Yazıda “Genel Kurul çalışmaları için görevlendirilen milletvekillerimizin Ankara’dan ayrılmamalarını, mazeretsiz olarak çalışmalara katılmalarını…” ifadesi yer almıştır.

Kamuoyuna saygıyla duyururum.

Birgül Ayman Güler
CHP PM Üyesi ve İzmir Milletvekili
13 Ağustos 2014

3 yorum:

  1. Sayın İzmir Milletvekilim Birgül Ayman Güler Hanımefendi demişsinizki basın açıklamanızda 17 Temmuz tarihli görevlendirme çalışmaları var diyorsunuz. Peki o tarihten önce seçim çalışmalarına neden katılmadınız? İyi hoşta hafta sonları bari çalışsaydınız, ha diyebilirsiniz ki TBMM de hafta sonlarıda çalıştık, doğrudur bişey diyemem. Fakat eğer 24 Temmuz'da Adana'ya Konferansa gidebiliyorsanız alanlarda seçim kampanyalarına da katılabilirdiniz. Hadi alanları boşverdim twitterdan seçim çalışmalarına destek olabilirdiniz. Oldunuz mu? Bence hayır aksine yazdığınız tweetler ortada.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mesele şudur: "Seçim sürecinde çalışmadılar".... 17 Temmuz - 8 Ağustos arasında TBMM'deki çalışmalarda görevlendirildiniz; Ankara'dan ayrılmayın; Meclis çalışmalarına katılın" resmi görev yazısı geldi... 60 milletvekiline.. ben de bu listede idim.... Seçimde diğer 70 mvb. görevlendirilmişti... Planlamalarda biz yoktuk....

      Sil
  2. İlk önce partiden Soroscuların temizlenmesi gerekli. Onlardan başlamak şart.

    YanıtlaSil